Corrien coacht & SchrijfT

Zo lang je strijdt, leer je niet

Over mijzelf

 

Corrien Dam, Utrecht

Op mijn 56ste werd het tijdschrift Psy, waarover ik veertien jaar de eindredactie voerde, opgeheven. Ik heb het roer toen drastisch omgegooid. Ik ben weer gaan leren en merkte dat ik steeds vrolijker werd. Door me te verdiepen in het coach-ambacht ontdekte ik dat ik naast de journalistiek nog een passie heb: coaching (en leren). 

Twee culturen

Mijn roots liggen op Curaçao, daar ben ik geboren en opgegroeid. Ik ben een vrouw van twee culturen, Caraïbisch en Nederlands. Twee zielen in een borst: coach en tekstschrijver. 

De afgelopen tijd, heb ik het accent echter verlegd naar coaching van vrouwen met overgewicht die grip willen krijgen op hun gewicht. Soms omdat ze verslaafd zijn aan eten, soms omdat ze hun emoties weg eten. Vaak is het echter een combinatie van beide.

Opleidingen

Ik heb vier opleidingen afgerond: 

  • Hbo-coaching (NCOI); 
  • Leergang Coach (practitioner niveau); 
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT beoogt de psychische flexibiliteit van mensen te vergroten; opleiding SeeTrue); 
  • Stresscounseling (Sonnevelt Opleidingen). 
  •  'Uit de ban van emotie-eten' (Artiva, food & vitality professionals)

Ik ben lid van de beroepsorganisatie van coaches NOBCO en ik heb me aangesloten bij emotie-eten: https://https://emotie-eten.nl/

Op dit moment woon en werk ik in Utrecht.

Meer weten? Kijk naar het filmpje hieronder!

Of kijk op Linkedin:  https://www.linkedin.com/in/corriendam/

 
UA-110465751-1