Corrien coacht en Schrijft

Zo lang je strijdt, leer je niet

Zolang je strijdt, leer je niet

Het heeft bij mij lang geduurd voordat ik begreep dat snel afvallen niet hielp. Ik streed op alle mogelijke manieren om mijn overtollige kilo’s kwijt te raken. Afvallen lukt meestal nog wel, maar om het nieuwe gewicht te behouden, dat lukt slechts een handjevol mensen. Tachtig procent vervalt in het oude eetpatroon.

Volhouden? Dat is het recept voor mislukking

Diëten, meer bewegen en volhouden, is het recept voor mislukking. Geen mens houdt een streng dieet vol en je moet heel veel bewegen om een paar gram af te vallen. 

Het begint bij jezelf. Bewustwording van onder meer je patronen, je valkuilen en zelfmanagement zijn de ingrediënten om het roer om te gooien. Compassie met jezelf en zelfacceptatie. Ja, beweging hoort er zeker bij, want bewegen vermindert stress, een belangrijke dikmaker! 

In mijn eenmalige digitale tijdschrift Dik, dom en ongemotiveerd? Wat een flauwekul!  vertellen acht mensen, onder wie ik, over hun langdurige strijd tegen de overtollige kilo's. Allemaal laten we zien dat afvallen én op gewicht blijven geen kwestie is van luiheid of domheid.

Integendeel, het is een moeizame strijd, met toppen en dalen. Met meer of minder succes. De een zoekt het in meditatie, de andere in de Weight Watchers of een maagverkleining. En iemand heeft baat bij de Anonieme Overeters. Aan discipline is er geen gebrek, de meesten komen weer aan en dan begint de strijd opnieuw.

Zelf ben ik inmiddels al jaren op gewicht. Door een mix van zelfreflectie, (zelf)studie, experimenteren en het laten inslijpen van nieuwe gewoonten is het mij gelukt in evenwicht te blijven.

Met het E-zine wil ik een tegengeluid laten horen tegen de heersende maatschappelijke opvatting dat mensen met overgewicht ongedisciplineerd en dom zijn. 


Dik, dom en ongemotiveerd? Wat een flauwekul!
Eenmalig digitaal tijdschrift
Corrien Dam_e-zine_DEF_LR.pdf (4.44MB)
Dik, dom en ongemotiveerd? Wat een flauwekul!
Eenmalig digitaal tijdschrift
Corrien Dam_e-zine_DEF_LR.pdf (4.44MB)