Corrien coacht en Schrijft

Zo lang je strijdt, leer je niet  • 'De eeuwig durende strijd in mijn hoofd is verdwenen'. 
  • 'Ik sta aan het stuur, in plaats van mijn emoties'. 
  • 'Ik heb geleerd naar mijn gevoel te luisteren. 
  • 'Ik heb zoveel meer gekregen dan waar ik op had durven hopen. Uit het traject heb ik de werkelijke oorzaken leren (her)kennen van mijn gewichtsschommelingen, en hoe ik deze oorzaken kan aanpakken'. 

Wil jij ook rust in je hoofd en je eetgedag veranderen? Bovenstaande citaten zijn van vrouwen die mijn traject 'Uit de ban van emotie-eten' hebben gevolgd. 

Al als kind worstelde ik al met mijn gewicht. Jaren heb ik in de journalistiek gewerkt en daar heb ik gemerkt wat langdurige stress met mijn lichaam deed. Om me te 'ontspannen' ging ik eten. Later ben me gaan verdiepen in de psychologische processen achter de hunkering naar calorierijk voedsel. 

HUNKERING

Door mijn opleiding Acceptance and commitment therapy leerde ik naar mijn lichaam te luisteren, pijnlijke gevoelens te verdragen en afstand te nemen van mijn gedachtestroom. Door mijn opleiding in 'stress', begreep ik waarom ik zo gevoelig was voor stress en hoe ik stress kon verminderen.
Het kwartje viel toen ik me ging specialiseren in emotie-eten. Eindelijk begreep ik mijn hunkering naar iets zoetigs in de middag. Dat had alles te maken met oude patronen uit mijn jeugd.

UIT DE BAN VAN EMOTIE-ETEN

Dit is wat ik doe in mijn coachtraining Uit de ban van emotie-eten: je gaat op zoek naar je behoeften achter je emoties. Je ontdekt waarom je hunkert naar iets lekkers. Je leert wat het verschil is tussen 'vulling' en 'voeding'. En zo doorbreek je stap voor stap de haat-liefdeverhouding met eten. Het doel van de training is dat je bewust met eten omgaat, ongemak accepteert, je lichaam leert kennen, meer zelfcompassie krijgt en weer gaat genieten van gezond en lekker eten. Je krijgt inzicht in jezelf en je eetpatronen.

Daarnaast bied ik het kortere coachtraject Grip op je gewicht aan. Dit traject is vooral bedoeld voor mensen die zonder dieet willen leren hoe ze blijvend gezond kunnen eten en verleidingen kunnen weerstaan. 

Meer info? Ga naar  UIT DE BAN VAN EMOTIE-ETEN

Maak een gratis kennismakingsgesprek