Corrien coacht & SchrijfT

Zo lang je strijdt, leer je niet

Durf te kiezen

Wat bied ik nog meer aan?

Keuzestress Je hebt vijf of zes opties en je weet niet wat je moet kiezen. Je wikt en weegt en je bent bang om een keus te maken. Stel dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt? Herken je dit? Ik bied de mogelijkheid om in één sessie van maximaal 2,5 uur samen je opties te onderzoeken. We analyseren alle opties en daarna ga je voelen wat je lichaam je vertelt.

Life coaching Loop je vast in je leven? Vaak hebben keuzen met waarden te maken. In life coaching gaan we dieper in op waarden. 

Als je weet wat je belangrijk vindt, wat je kwaliteiten zijn en hoe urgent veranderen is, dan het maken van een keuze eenvoudiger. 

Een eigen voorbeeld: 'persoonlijke ontwikkeling' is een belangrijke waarde voor mij. Daarom kies ik als ik een financieel voordeeltje heb eerder voor een workshop of een boek dan voor een nieuwe jas, zelfs als ik die eigenlijk hard nodig heb. 

Andere belangrijke waarden zijn 'onafhankelijkheid' en 'verbinding'. Als mijn leven doorslaat naar te veel verbinding, raak ik gestrest. Maar als ik te veel alleen doe, word ik somber. De kunst is om onafhankelijkheid en verbinding in balans te houden. 

Soms is die balans zoek en dan weet ik dat ik een andere keuze moet maken. 

Ongelukkig 

Of neem Valeska (niet haar echte naam), een van mijn cliënten. Ze voelt zich gedeprimeerd, zit in een baan waarin ze niet gelukkig is, heeft last van hoofdpijn en extreme vermoeidheid. Ze heeft geen idee wat haar gelukkig kan maken.

Door terug te gaan naar haar jeugd ontdekt ze dat er in het drukke gezin weinig aandacht voor haar was. Moeheid was voor watjes, je kon altijd wel een handje helpen. En dat deed ze! Door flink aan te pakken, kreeg ze toch een beetje aandacht van haar ouders. En zo ontwikkelt ze het patroon: aardig zijn voor anderen levert aandacht op.

Grenzen stellen

Dus stelt ze geen grenzen, met als gevolg dat haar levenslust weglekt. Ze heeft geen idee wat of wie haar energie geeft. 

Na enkele bijeenkomsten valt de puzzel in elkaar. Ze ontdekt dat 'plezier maken' een belangrijke waarde voor haar is. Als kind vond ze het geweldig om met haar zusje te zingen. 

Ja, ze werkt nog steeds voor dezelfde baas, want ze kiest voor financiële zekerheid; ook dat is een waarde voor haar. Maar ze is muziek gaan maken en zo is 'plezier maken' weer terug in haar leven. 

Gun jezelf vrijheid

Als je niet meer weet wat je echt belangrijk vindt. Als je vastzit in een patroon en je het gevoel hebt dat 'alles je overkomt'. Je je grenzen niet goed kunt aangeven, gun jezelf dan vrijheid en kies voor life coaching.

Bij life coaching maak ik onder meer gebruik van positieve psychologie; ik richt mij op jouw kracht, jouw potentieel. We gaan op zoek naar jouw kwaliteiten, waarden en ambities. Je experimenteert met nieuw gedrag en je leert reflecteren op jezelf. Een traject bestaat uit ongeveer zeven sessies.