Corrien coacht & SchrijfT

Zo lang je strijdt, leer je niet

Durf te kiezenJe hebt vijf of zes opties en je weet niet wat je moet kiezen. Je wikt en weegt en je bent bang om een keus te maken. Stel dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt? Herken je dit? Ik bied de mogelijkheid om eenmalig in één sessie van maximaal 2,5 uur samen je opties te onderzoeken. We analyseren én je gaat voelen wat je lichaam je vertelt. 

Wat vind jij belangrijk?

Vaak hebben keuzen met waarden te maken. In lifecoaching gaan we dieper in op waarden. 

Het maken van keuzen is eenvoudiger als je weet wat jij belangrijk vindt. 

Een voorbeeld: 'persoonlijke ontwikkeling' is een belangrijke waarde voor mij. Daarom kies ik als ik een financieel voordeeltje heb eerder voor een workshop dan voor een nieuwe jas, zelfs als ik die eigenlijk hard nodig heb. Een tweede belangrijke waarde voor mij is 'onafhankelijkheid'. 

Deze waarde is onlosmakelijk verbonden met 'verbinding', een derde belangrijke waarde voor mij. De kunst is om onafhankelijkheid en verbinding in balans te houden. Soms is die balans zoek en dan weet ik dat ik een andere keuze moet maken. 

Ongelukkig

Niet iedereen vindt het makkelijk om erachter te komen wat zijn of haar waarden zijn. Zo had ik een cliënte die ik voor het gemak Valeska noem. Ze voelde zich gedeprimeerd, zat in een baan waarin ze niet gelukkig was, had last van hoofdpijn en extreme vermoeidheid. Ze had geen idee wat haar gelukkig kon maken.

Door terug te gaan naar haar jeugd ontdekte ze dat er in het drukke gezin weinig aandacht voor haar was. Moeheid was voor watjes, je kon altijd wel een handje helpen. En dat deed ze! Door flinkheid kreeg ze toch een beetje aandacht van haar ouders. Hiermee ontwikkelde ze het patroon: aardig zijn voor anderen levert aandacht op.

Voice Dialogue

Met behulp van Voice Dialogue ontdekte ze dat haar 'pleaser' het roer had overgenomen. We hebben ook onderzocht wie of wat haar energie gaf en wie of wat die afnam, ze heeft aan vrienden gevraagd wanneer ze haar zagen stralen. 

Ze ontdekte dat 'plezier maken' een belangrijke waarde voor haar is. Als kind vond ze het geweldig om met haar zusje te zingen. 

Ja, ze werkt nog steeds voor dezelfde baas, want ze kiest voor financiële zekerheid; ook dat was een waarde, maar ze is muziek gaan maken en zo is 'plezier maken' weer terug in haar leven. 

Gun jezelf vrijheid

Als je niet meer weet wat je echt belangrijk vindt. Als je vastzit in een patroon en je het gevoel hebt dat 'alles je overkomt'. Je je grenzen niet goed kunt aangeven, gun jezelf dan vrijheid en kies voor lifecoaching.

Bij lifecoaching maak ik vooral gebruik van positieve psychologie; ik richt mij op jouw kracht, jouw potentieel. We gaan op zoek naar jouw kwaliteiten, waarden en ambities. Je experimenteert met nieuw gedrag en je leert reflecteren op jezelf. Een traject bestaat uit ongeveer zeven sessies.

 

 
UA-110465751-1