Corrien coacht & SchrijfT

Zo lang je strijdt, leer je niet

BLOG


02/04/2018

BLOG 1 WANTROUWEN

svdj.jpgIemand heeft 36 jaar geleden een flauwe grap met me uitgehaald of een gemeenteambtenaar heeft een suffe fout gemaakt. Ooit je persoonsgegevens bekeken op ‘Mijn Overheid’?

Ik wel en ik ontdekte iets raars. Volgens de overheid heb ik van 30 januari 1981 tot 29 oktober 1981 in een onbekend buitenland gebivakkeerd.

Dat ga ik gauw rechtzetten, dacht ik naïef. Er volgde een bizar gesprek met een gemeenteambtenaresse: ‘Mevrouw U MOET bewijzen dat u in die tijd in Nederland heeft gewoond. Bijvoorbeeld met een huurcontract!’ Tja, stom natuurlijk, maar mijn huurcontract voor mijn studentenkamertje ben ik ergens in de afgelopen 36 jaar kwijtgeraakt. Streng vroeg de ambtenaresse: ‘Heeft u dan een arbeidscontract?’ Hmm, nee ik was student, maar gelukkig had ik mijn diploma van de School voor de Journalistiek keurig bewaard. Bovendien, zei ik blij, had ik in een schoenendoos ook een paar vergeelde tijdschriftartikelen uit 1981 gevonden. ‘Die artikelen kunt u best in het buitenland hebben geschreven’, antwoordde de ambtenaresse wantrouwend, om eraan toe te voegen dat het wel heel lang geduurd heeft voordat ik de fout had ontdekt..Helaas, tandarts en ING - lees Postbank - hebben mijn bestaan in de jaren tachtig gewist. 

Met mijn pakketje met mijn schamele bewijzen fietste ik naar zo’n postservicepunt voor een plakzegel, mailen mag van de ambtenaresse niet. De postzegelverkoper keek sceptisch naar de enveloppe: ‘Naar de gemeente? Ach, dat heeft vandaag helemaal geen zin. Vrijdag lezen ze toch niets en maandag trouwens ook niet!’

Wordt vervolgd

Admin - 12:16 @ algemeen | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments 
UA-110465751-1