Corrien coacht en Schrijft

Zo lang je strijdt, leer je niet

BLOG


07/30/2018

BIKINISTRESS

bikini.jpgHerken je dit? Je oude bikini of badpak past echt niet meer. Je moet een nieuwe kopen. Met forse tegenzin ga je naar het winkelcentrum. In de winkel met badkleding zie je dat IEDEREEN slank is. Uit je ooghoeken zie je een prachtige vrouw met volmaakte rondingen klagen over haar buikje, dat jij niet ziet… Je zucht, je blik glijdt naar beneden en je zucht nog een keer.
[quote]Onder het onverbiddelijke witte licht van het pashokje probeer je DE SPIEGEL te vermijden. Snel schiet je in de bikini terwijl je denkt: wie heeft ooit bedacht dat het licht in pashokjes zo fel moet zijn? Dan kijk je in de spiegel en je schrikt. Shit, de haren in je lies ben je vergeten te scheren. Je denkt: wie heeft ooit bedacht dat een broekje zo hoog opgesneden moet zijn? 

Tegen jezelf zeg je: wat een idiote dijen ik heb. ‘En, past het?’, vraagt de verkoopster. Je gromt. Het gordijn gaat open en de verkoopster - lekker slank - bekijkt je van top tot teen. Gauw trek je je buik in. Je voelt de wanhoop, gefrustreerd mompel je dat de kleur je niet staat en dat het broekje niet fijn zit. Zonder zwemkleding keer je huiswaarts.

Herken je deze badkledingellende?

Veel vrouwen vinden het verschrikkelijk om een bikini of badpak te kopen. Ik ook. Ik stelde het moment heel lang uit. En bikini? No way! Ik had het idee dat iedereen naar mijn buik keek en dat ik dan voortdurend mijn buik moest inhouden. Nee, dan maar een badpak, liefst zwart, want dat kleedde af. Dacht ik.

Mannen malen niet om een buikje
Maar ik wilde zo graag van die witte buik af. Ten einde raad kocht ik een bikini, het broekje smeet ik direct weg. Ik knipte een oude spijkerbroek af en samen met het bovenstukje creëerde ik mijn eigen ‘bikini’ waarin ik me wél prettig voelde.

Wat ik achteraf heel treurig vind is dat ik toentertijd mezelf steeds naar beneden haalde. Heb jij ooit een man gezien die zichzelf in de spiegel keurt, zich kritisch bekijkt, zich omdraait en hartgrondig zegt: ‘Bah, wat een dikke billen!’ Mannen malen niet om een buikje. Ooit een man gezien die zich hult in een grote handdoek uit angst dat iemand zijn buikje ziet? Of een man die zichzelf voortdurend met anderen vergelijkt?

Houd daarmee op. Koop of maak badkleding waarin je je goed voelt. STOP MET JEZELF TE BEKRITISEREN en geniet van de zee, wind en strand. En ADEM VRIJ.
FB Grip op je gewicht

Admin - 16:06 @ grip op gewicht | 49 opmerkingen