Corrien coacht en Schrijft

Zo lang je strijdt, leer je niet

BLOG


02/26/2018

De kantoortuin van mijn vader

staand werken.jpgOoit werkte ik als eindredacteur in een soort huiskamer. Als alle redacteuren hun stukjes hadden geschreven, moest ik aan de bak. Terwijl mijn collega’s lekker met een broodje en een kop koffie aan het kwekken waren, zwoegde ik op de eindredactie.
Ik visualiseerde mijn eigen coconnetje en probeerde me af te sluiten. Pas toen de organisatie verhuisde naar een ander pand en ik een eigen kamer kreeg, merkte ik hoeveel energie die huiskamer mij had gekost. Wat een openbaring: opeens was ik ’s avonds niet meer doodmoe.
 
Tegenwoordig zijn kantoortuinen weer hip. Nog hipper is de flexplek. Iedere dag moet je een bureau zien te bemachtigen. Als ik zo’n gezellige flexruimte zie, moet ik onwillekeurig denken aan de kantoortuin van mijn vader. Het personeel werkte in rijen achter elkaar. De chef zat voorin de zaal op een soort podium. Praten was not done. En heel vroeger stonden beambten en klerken staande aan hun lessenaars te werken, terwijl de baas zat. Vandaag de dag is het juist hip om zoveel mogelijk te staan, zitten is het nieuwe roken…
 
Maar stilte is not done. Als je je slecht kunt concentreren dan moet je, ‘maar thuis werken of je koptelefoon opzetten’. 
Ben jij in je element in de flextuin of raak je gestoord van al die prikkels? Wat is jouw strategie om je staande te houden temidden van het kantoorlawaai?

Admin - 12:25 @ stress | 1 opmerking