Corrien coacht en Schrijft

Zo lang je strijdt, leer je niet

BLOG


05/27/2018

Stress door vermijding

Wat geeft jouw stress? Deze vraag stel ik vaak aan mensen. Meestal hoor ik dezelfde voorbeelden, zoals social media of autoritaire bazen en verrassend vaak scoort een schoonmoeder ook hoog. Als ik echter doorvraag zeggen veel mensen dat ze het razend moeilijk vinden om confrontaties aan te gaan. Mensen gaan confrontaties liever uit de weg, maar ondertussen loopt de stress almaar op.

Zelf heb ik ooit een chef gehad die iedere vrouw achter haar rug een cijfer gaf. Zonder op te kijken kon ik uittekenen hoe een ‘3’ er in zijn ogen uitzag en wat voor type een ‘8’ was . Ik zat me stilletjes te verbijten tot mijn stressemmer overliep. Briesend liep ik weg, terwijl ik riep dat hij een ‘nul’ was. Mijn carrière was in een klap kort en overzichtelijk.
Met de kennis van nu weet ik hoe ik toentertijd had kunnen handelen. Inmiddels lukt het om op een opbouwende manier het gedrag van een ander ter sprake te brengen. Oké, soms vind ook ik dat spannend.

Duidelijk is dat ik veel eerder de confrontatie met mijn baas had moeten aangaan. Het onderdrukken van mijn ergernis veroorzaakte heel veel  stress. En als de befaamde druppel de emmer doet overlopen, dan komen de woorden er meestal beroerd uit. 
Hoe kun je zo’n confrontatiegesprek het beste aanpakken?
1.Een goede voorbereiding is het halve werk. Even met iemand sparren. Wat helpt is het gesprek visualiseren: hoe zit ik, wat is mijn houding, wat zeg ik?
 
2. Houd het bij jezelf.  Zo had ik bijvoorbeeld kunnen zeggen tegen mijn baas dat ik last had van zijn opmerkingen. Dat ik het vervelend vond om zijn beoordelingen over vrouwen te horen en dat het mij uit mijn concentratie haalde.

3. Vraag de ander om een reactie op jouw feedback. Dan geef je iemand de gelegenheid om zijn kant van het verhaal te vertellen.
Misschien had mijn baas zijn schouders opgehaald, ik weet het niet. Dan had ik echter waarschijnlijk mijn conclusies getrokken: wegwezen.

Maar ik denk dat zo’n confrontatiegesprek vroeg of laat toch invloed op mijn baas had gehad; in ieder geval meer dan mijn woedende uitval. Ik had er hoe dan ook wel bij gevaren. Want door de verantwoordelijkheid van zijn wangedrag terug te leggen bij mijn baas, was de spanning bij mij weggegleden. Opgeruimd staat netjes.

Admin - 19:06 | Een opmerking toevoegen