Corrien coacht & SchrijfT

Zo lang je strijdt, leer je niet

Zolang je strijdt, leer je niet

Het heeft bij mij lang geduurd voordat ik begreep dat snel afvallen niet hielp. Ik streed op alle mogelijke manieren om mijn overtollige kilo’s kwijt te raken. Afvallen lukt meestal nog wel, maar om het nieuwe gewicht te behouden, dat lukt slechts een handjevol mensen. Tachtig procent vervalt in het oude eetpatroon.

Volhouden? Dat is het recept voor mislukking

Diëten, meer bewegen en volhouden, is het recept voor mislukking. Je moet namelijk heel veel bewegen om een paar gram af te vallen. Volgens William Cortvriendt, arts en columnist, levert twee jaar lang meer bewegen je gemiddeld een gewichtsverlies op van 1 procent. Meestal eet je bovendien na een fysieke inspanning iets meer. En volhouden op wilskracht? Wie houdt dat levenslang vol?

Wat helpt dan wel?

Het begint bij jezelf. Bewustwording van je patronen en zelfmanagement zijn de ingrediënten om het roer om te gooien. Compassie met jezelf en zelfacceptatie. Ja, beweging hoort er zeker bij, want bewegen vermindert stress, een belangrijke dikmaker! 

Als (stress)coach en ervaringsdeskundige deel ik mijn kennis, ervaring en reik ik je hulpmiddelen aan. Jij bent echter de enige die kan bedenken welke slimme strategieën echt voor jou werken. 

Workshop Grip op je gewicht

Om kennis te maken met mijn coachingstraject bied ik op aanvraag de workshop Grip op je gewicht aan. In de workshop vertel ik over mijn ervaringen en deel ik mijn kennis. In twee uur tijd ontdek je wat je sterke en zwakke kanten zijn. Je leert anders naar jezelf te kijken en je onderzoekt welke behoeften er onder je emoties liggen. 

Stel zelf een groepje samen van maximaal zes vrouwen en ik kom naar je toe. De workshop duurt 2 uur. Kosten € 20, per persoon, inclusief BTW, exclusief reiskosten.

Wil je individueel de workshop Grip op je gewicht in Utrecht volgen? Dat kan. Je betaalt dan € 45,- inclusief BTW.

Interesse of meer informatie? Vul het contactformulier in of bel 06 1953 9850.

 

 

Abonneren op Tips Grip op je gewicht? Meld je hier aan.  

 

 
UA-110465751-1