Corrien coacht en Schrijft

Zo lang je strijdt, leer je niet

BLOG


04/06/2018

STRESS EN OVERGEWICHT

Eet jij een pak chips leeg omdat je gefrustreerd, verdrietig of boos bent? Sommige mensen gaan eten door emoties, anderen juist niet. Zelf at ik chocola of nootjes als ik gestrest was. 
Na jaren jojo’en heb ik eindelijk grip op mijn gewicht gekregen. Nee, niet door op dieet te gaan, noch door me af te beulen op de sportschool.
Ja, bewegen helpt een beetje. Maar een dieet werkt in de regel op de langere termijn nauwelijks. Meestal krijg je alle overtollige kilo’s gewoon weer terug. Met rente. Afvallen is niet zo moeilijk, op gewicht blijven is een tour de force

GRIP OP GEWICHT
Vooral toen ik in de overgang kwam, vlogen de kilo’s eraan. Er zijn meerdere mogelijkheden om het jojo-effect tegen te gaan. Zoals stressreductie. Mijn leven was een aaneenschakeling van stressmomenten. Daardoor kon ik mezelf niet in de hand houden.
Toch is het me gelukt. Ik heb grip gekregen op mijn gewicht.

80-JARIGE OORLOG IN LUILEKKERLAND
Omdat ik niets kon vinden wat me hielp, heb ik zelf een methode ontwikkeld: ‘Grip op gewicht’, gebaseerd op eigen ervaring en wetenschappelijke literatuur. En vorig jaar heb ik een artikel geschreven over mijn eigen strijd en die van anderen: ‘Overgewicht: stress of verslaving: 80-jarige oorlog in Luilekkerland’ (zie http://Overgewicht: stress of verslaving?)

Admin - 10:01 @ grip op gewicht | Een opmerking toevoegen