07/09/2018

GA NOOIT OP DIEET

barbie.jpgGA NOOIT OP DIEET

Wat was ik als kind jaloers op meisjes met een superslanke taille. Ik was gek op Barbie, eigenlijk vooral omdat ik haar wespentaille fel begeerde. Helaas, ik was gezegend met een rond gezichtje, een bol buikje en een hommeltaille.

ATKINS
Misschien was ik een van de eersten die vol overgave begon met het schrappen van alle koolhydraten uit mijn voeding. Amper twintig volgde ik, samen met mijn vader, hoopvol het befaamde Atkins-dieet. We ontbeten met gebakken eieren en spek, lunchten met salade en vis en ’s avonds aten we vlees en groenten. De kilo’s vlogen eraf!

AFBEULEN OP SPORTSCHOOL
Ongeveer 1 jaar hield ik het vol, maar toen kwamen de gebakken eieren mijn neus uit. Binnen drie maanden zat ik weer op mijn vertrouwde gewicht. Een illusie armer en een teleurstelling rijker.
Het Atkins-dieet is mijn eerste dieet geweest. Later volgden talloze nieuwe pogingen. Ik telde calorieën, deed het balansdieet, beulde me af op de sportschool en ging zelfs roken om niet te snoepen. Steeds werd het moeilijker om op gewicht te blijven.
Inmiddels bezit ik een (twijfelachtige) collectie boeken over voeding, diëten en andere merkwaardige methodes die je allemaal de heilige ‘afvalgraal’ beloven, zonder veel inspanning. Afvallen lukt nog wel, maar dat slanke gewicht behouden? Forget it!
Toch is het mij gelukt! Ik heb langer dan vijf jaar een stabiel gewicht. 
 
GRIP OP GEWICHT
Het heeft lang geduurd voordat ik begreep dat snel afvallen niet helpt. Eigenlijk heb ik mijn stofwisseling behoorlijk in de war gegooid met al die diëten.
Toen ik me omschoolde van eindredacteur van een tijdschrift over psychiatrie en verslaving tot stresscounselor, ontdekte ik dat veel eetpatronen stammen uit mijn jeugd.

Ik heb een eigen coachmethode ontwikkeld die deels gebaseerd is op mijn eigen ervaringen en deels op wetenschappelijk onderzoek.
Een belangrijke pijler van mijn methode ‘Grip op Gewicht’ is: leer jezelf kennen. Leer met stress omgaan en wees mild voor jezelf. En ga nooit op dieet!  Het slagingspercentage van mensen die na een dieet op hun nieuwe gewicht blijven, is vrijwel nihil. Eet gezond, veel groeten & fruit, weinig koolhydraten en het komt meetstal goed.
Toen ik ophield met diëten en mijn ‘hunkerbrein’ leerde accepteren, is het me uiteindelijk gelukt om blijvend op gewicht te blijven.

Admin - 16:13 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.